Meny Stäng

Hitta ett passande kreditkort

Förr eller senare brukar de flesta vilja skaffa ett kreditkort. Oavsett om du redan har ett kreditkort i din plånbok sedan flera år, eller om du aldrig tidigare haft ett, kanske du nu är intresserad av att hitta ett lämpligt kreditkort. Kanske har du planerat att ha det som en säkerhet, som du kan använda om du behöver köpa något dyrt innan lönen kommer. Det kan även vara så att du vill ha ett, eftersom det kan tänkas ge dig bonus eller andra förmåner. Det kan också finnas helt andra anledningar till att du vill ha ett bra kreditkort. Det vi ska titta på nu, är hur du ska kunna hitta de bästa kreditkorten för just dina behov.

Detta bör du titta på när du ska välja kreditkort

När du ska välja kreditkort är det viktigt att du inte väljer första tänkbara kreditkort som dyker upp i din webbsökning. Du behöver ta dig tid att jämföra och utvärdera olika alternativ. Det kan förstås vara svårt att veta exakt vad du bör titta efter och vad du bör basera ditt beslut på, men det finns några grundläggande faktorer som är viktiga att ta en ordentlig titt på.

Bonussystem och rabatter

Bonussystem och rabatter

Något som kanske inte är enskilt avgörande, men som kan ha stor betydelse är bonussystem och rabatter. Många kreditgivare har någon typ av poängsystem kopplat till sitt kort, där du får poäng på alla dina inköp som du gör med kortet. Exakt vad poängen gör för nytta kan variera. Vissa ger en procentuell återbäring på det du handlar, medan andra till exempel kan ge rabatt i olika butiker. Det kan finnas mycket att tjäna på att välja ett kort med ett bra bonussystem. Även om du inte enbart bör välja kort utifrån möjligheterna till rabatter och bonusar, är det definitivt en god idé att väga in detta när du ska fatta ett beslut.

Försäkringar när du använder kortet

Något du bör vara noga med att undersöka är om du får några extra försäkringar när du betalar med kortet. Många gånger kan det till exempel vara så att det ingår en omfattande reseförsäkring när du betalar en resa med ditt kreditkort. I så fall kan du spara en hel del, eftersom du då slipper teckna en separat reseförsäkring genom det resebolag som du bokar resan genom. Ofta kan skyddet också vara bättre än det reseskydd du får när du tecknar en försäkring genom resebolaget. Det kan även finnas andra typer av försäkringar som gäller när du betalar med kortet. Det är definitivt en god idé att satsa på ett kreditkort som ger dig som köpare så förmånliga försäkringar som möjligt, utan att du behöver betala extra för dem.

Låga avgifter

Du bör ta en titt på avgifterna när du ska välja kreditkort. Se till att välja ett alternativ med få och låga avgifter. Det finns en hel del kreditgivare som tar ut såväl årsavgifter som uttagsavgifter. Du kan spara en hel del på att välja bort sådana alternativ.