Meny Stäng

Banklån

Visst är det tråkigt att tvingas avstå från något man vill ha, eller vara tvungen att ändra sina planer för att man inte har pengarna som erfordras just för tillfället. Tyvärr är det en situation som de flesta av oss känner igen alltför väl. Det är ju inte alltid det finns utrymme för att hinna få ihop pengarna genom sparande eller på annat sätt. Men, det finns ju alltid möjlighet att lösa ett tillfälligt problem med ett banklån.

Förr i tiden var ett lån inte ett tänkbart alternativ för så många, men både vardagslivet och lånemarknaden har förändrats sedan dess. Mycket tack vare alla nya lån som har dykt upp på marknaden har vårt förhållningssätt till att låna pengar förändrats. För ett halvt sekel sen var det nästan bara när man behövde riktigt mycket pengar, som till köp av bostad eller bil, som man ansökte om ett banklån. Idag finns det många olika typer av lån tillgängliga, och de är avsedda för olika ändamål. Ska du köpa hus, eller bostadsrättslägenhet, söker du ett bolån, som är anpassat just till de sortens affärer. Stora lån, med lång avbetalningstid och förmånliga räntor, som gör att fler har råd att köpa en egen bostad.

Ansök om ett banklån online:

Men, om du bara behöver låna en mindre summa pengar är det förstås en helt annan typ av lån du ska ha. ett bolån är ett lån där bostaden utgör en säkerhet för banken. Om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet kan banken sälja din bostad, och på så sätt få tillbaka sina pengar. tack vare detta kan man erbjuda lånet till låg ränta.

Privatlån är en vanlig lösning

Men om du behöver pengar till annat än bostadsköp är ett vanligt banklån mer relevant. Om du inte ska låna alltför stora belopp är det förmodligen ett privatlån du ska ha. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, där du alltså inte behöver lämna någon pant för lånet. Om du vill ha ett banklån hos en av de traditionella bankerna kan du få ett privatlån från 10000 kr och uppåt. Hos de flesta banker ligger taket för privatlån någonstans mellan 400,000 och 500,000 kr. det betyder att ett vanligt banklån, utan säkerhet, kan täcka upp de flesta behov.

Men, den riktigt stora anledningen till att vi har ändrat våra lånevanor ligger nog hos de lån som du inte kan få hos de stora, traditionella, bankerna. På internet kan du nämligen få banklån som vanliga banker inte erbjuder, lån på mindre belopp än de vanliga privatlånen. Här, på internet finns nämligen en ny typ av banklån som är avsedda för tillfälliga ekonomiska kriser i vardagen, eller helt enkelt för konsumtion. Lånen har många namn, men mikrolån är ett vanligt, och beskrivande, namn på dessa lån. Ett mikrolån brukar ligga på mellan 500 och 15000 kr, och fyller alltså ett behov som de vanliga bankerna inte kan tillgodose.

banklån

Skräddarsytt efter dina egna behov

Detta är lån som du i stort sett kan skräddarsy efter dina egna behov. Du kan få ett lån på just det belopp du behöver, och du kan själv välja återbetalningstid. Lånen är kända för en snabb lånehantering vilket gör att du får pengarna snabbt, ibland redan samma dag. Eftersom lånen är relativt små är löptiden kort, vilket gör att du inte skuldsätter dig för lång tid framöver. Och detta är en av anledningarna till att många av oss använder lån på ett annat sätt idag än tidigare. Man kan låna pengar direkt när man behöver dem, och snabbt betala av, vilket gör att man är skuldfri och kan låna pengar även nästa gång behovet dyker upp.

Att du kan söka ett lån, enkelt och snabbt, direkt online är förstås också en bidragande orsak till det ändrade lånebeteendet. Om du inte måste boka tid hos banken, och gå dit och redogöra för varför du vill låna, och till vad, är chansen större att du väljer ett snabblån som lösning på ett tillfälligt problem.

Men, det är inte bara mikrolånen du kan söka direkt online. Du kan också göra en ansökan om ett helt vanligt banklån direkt på nätet. Du kan till och med söka banklån hos din vanliga bank via datorn eftersom de flesta banker har en hemsida där de erbjuder låneansökan. Och det betyder att du kan söka ett lån när det passar dig. och när du söker ett banklån utan säkerhet på det här sättet behöver du inte tala om vad du ska använda pengarna till. Du kan använda ett privatlån till vad du vill.

Få pengarna på kontot samma dag

Om du söker ett banklån hos din vanliga bank kommer du inte att kunna få pengarna på kontot samma dag. Men, eftersom du gör ansökan hemifrån och inte behöver vänta på att få ett möte i banken kan du få pengarna snabbare än när du söker ett banklån hos ditt lokala bankkontor.

Många vill gärna gå till banken och ansöka om sitt banklån där. Kanske mest för att det är så man alltid gjort, eller för att det känns tryggt att få prata med sin bankman. Men, det finns också en hel del fördelar med att söka ett banklån via nätet, oavsett om man vill ha ett vanligt banklån eller en annan typ av lån. Här på nätet kan du nämligen se lån från alla banker och långivare, och du kan jämföra både räntor och villkor. På så sätt kan du själv välja ut det lån som känns bäst för dig. Visserligen kommer din bankman, på bankkontoret, förmodligen att ta fram ett låneförslag som ska vara bra för just dig. Men, här får du ta det som bjuds, och du har ingenting att jämföra med och inget att välja på. På nätet kan du, som sagt, leta fram det lån som blir billigast för dig, och du kan välja mellan många olika banker och långivare.

De flesta långivare har också ett verktyg, eller en tabell, på hemsidan där du kan se hur mycket ett lån kommer att kosta dig varje månad. Här kan du ställa in reglagen på olika belopp eller ändra återbetalningstider för att se hur det påverkar månadskostnaden för ditt banklån.