Snabblån

Så kallade snabblån har erbjudits i Sverige under några år nu, och det är ett sätt för alla svenskar att ta ett prisvärt och enkelt lån, under en kort tid. Snabblån är nämligen avsedda att tas just för korta perioder, då man behöver ett extra tillskott i kassan, och därför är dessa lån väldigt väl lämpade för detta. Om du vill ta ett lån med en längre återbetalninsgtid, är det därför bättre att undvika snabblån, och istället ta en annan form av lån.

Prisskillnaderna mellan olika snabblån är dock stora, så när man tar snabblån är det väldigt viktigt att man jämför priser på olika snabblån, då många annars tar allt för dyra snabblån. Detta behöver dock inte ta lång tid, eftersom det numera finns snabblånejämförelsetjänster på Internet som kan göra detta med automatik åt dig. Man matar i dessa jämförelsetjänster helt enkelt in den summa som man vill låna, så listar tjänsten de olika snabblånealternativ man har i prisordning. Därmed blir det riktigt enkelt att se vilket det förmånligaste snabblånet egentligen är.

För att ta ett snabblån krävs ingen säkerhet, dessa lån är med andra ord alltid lån utan säkerhet, däremot så tittar lånegivarna alltid på din privatekonomi när de bestämmer sig för om de ska bevilja dig ett lån eller inte. Detta görs i regel i form av en kreditupplysning.

VI LISTAR DE BÄSTA SNABBLÅNEN

Man kan ofta ansöka om snabblån direkt på Internet, på lånegivarens hemsida, genom att fylla i ett särskilt formulär, men det är även vanligt att man kan ansöka om snabblån via sms, vilket givetvis är ännu smidigare i många fall.

Skulle det vara så att snabblånet blir beviljat, brukar man få lånet utbetalt väldigt snabbt, ofta redan samma dag, åtminstone om man ansöker om lånet på en vardag. Detta gör att ett snabblån även kan passa den som behöver pengar riktigt snabbt, som man även hör på namnet.

Dock kan man i regel inte ta mer än ett snabblån hos en lånegivare samtidigt, då lånegivarna brukar kräva att man betalar tillbaka de gamla snabblånen innan man tar ett nytt. Skulle man behöva mer än ett snabblån, bör man därför vända sig till olika lånegivare.

Värt att nämna är även att snabblånen ofta är små till storleken, man kan t.ex. inte låna tiotusentals kronor som snabblån, däremot brukar några tusenlappar åt gången vara möjligt.

Glöm inte heller att alltid läsa igenom villkoren för alla snabblån du vill ta mycket noga, för att undvika otrevliga överraskningar i efterhand.