Meny Stäng

Låna pengar direkt

Någon gång råkar nog de flesta ut för att det inte finns pengar på kontot när man behöver dem. Och om något oförutsett inträffar, eller om du har en faktura som måste betalas i tid, finns det förmodligen ingen annan utväg än att försöka ta ett lån för att lösa den tillfälliga krisen. Om du behöver låna direkt, och inte har möjlighet att vänta på pengarna, är det bästa alternativet att söka lån via internet. om du inte behöver ta ett lån på 15 000 kr eller mer, är nätet den enda möjligheten eftersom de vanliga bankerna inte ger privatlån på belopp under 15 000 kr.

Ofta när man behöver låna pengar direkt, för att täppa till något hål i den egna ekonomin, handlar det om lägre belopp. Då finns det en speciell kategori av lån, som kallas mikrolån, som är avsedda just för sådana tillfällen. Lånen går också under namnet snabblån, vilket ju klart och tydligt berättar att det är just ett sånt lån du ska ha om du behöver pengarna direkt.

Här kan du låna direkt:

Men, du kan givetvis också låna större belopp på nätet, precis som hos de vanliga bankerna. Många av de stora bankerna har också låneansökningar online, så du kan faktiskt sitta hemma och låna pengar oavsett om du väljer en traditionell bank eller en annan långivare.

Du vet säkert att det finns många olika typer av lån, och ännu fler namn på de olika lånen. För den som inte är så hemma i lånebranschen kan det nästan kännas som en ogenomtränglig djungel när man först ser en massa lån med alla möjliga namn. Men, egentligen behöver du bara hålla reda på de två stora grupperna av lån, privatlån och lån med säkerhet, för att komma rätt.

Ett lån med säkerhet är ett lån då du belånar en fastighet eller något annat som banken då får som säkerhet för lånet. När du köper bostad, till exempel, belånar du bostaden du köper. Det betyder att om du, av någon anledning, inte kan betala ditt lån, kan banken sälja bostaden och på så sätt få sina pengar tillbaka.

Ett lån utan säkerhet

Om du ska låna pengar direkt är det förmodligen inte aktuellt med ett lån med säkerhet, utan då är det ett privatlån du ska söka. Ett privatlån, eller konsumtionslån som de också kallas, är just ett lån utan säkerhet. Hos de vanliga bankerna kan du låna från 5000 kr upp till 450 000 kr med ett privatlån. Men, om du inte behöver ett så stort lån kan du titta på de lån som finns på nätet, och som alltså heter mikrolån. Detta är mindre lån och täcker upp ett lånebehov som de traditionella bankerna inte kan tillgodose. Mikrolånen sträcker sig från några enstaka hundralappar upp till 15 000 kr. dessa lån är kända för den snabba hanteringen, och det finns möjlighet att få pengar direkt på kontot redan samma dag som du söker lånet om förutsättningarna är de rätta.

Låna pengar direkt

För att du ska kunna få pengarna direkt krävs oftast att du söker lånet en vardag, under kundtjänsts öppettider. Du måste givetvis också söka lånet hos en långivare som betalar ut pengarna direkt. Men, om du söker lånet hos en långivare som använder samma bank som du för utbetalningarna kan du till och med få pengarna direkt på kontot även om det är helg eller kvällstid. Då sker en direktöverföring och pengarna finns på ditt konto i samma stund som de betalas ut. Om de bara ska flyttas inom en och samma bank finns det inga transfertider att ta hänsyn till. Det är när pengar ska överföras mellan olika banker som man måste vänta den tid det tar för bankerna att flytta pengarna mellan sig och olika konton.

Ett lån som är anpassat efter ens egna behov

Tack vare det stora utbudet av lån har de flesta möjlighet att låna pengar snabbt om man hamnar i en tillfällig kris eller när kassan tryter. Eftersom det finns så många olika långivare som erbjuder olika typer av lån, finns det också möjlighet att få ett lån som är anpassat efter ens egna behov och förutsättningar. När du söker ett lån via nätet kan du i nästan samtliga fall själv bestämma hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka. Det gör att du kan styra över hur mycket du ska betala varje månad. Det kan förstås vara frestande att välja en lång återbetalningstid för att få så låg månadskostnad som möjligt.

Men, tänk på att ju längre återbetalningstid du väljer desto högre blir totalkostnaden för lånet. Det är alltså klokt att försöka betala så fort som möjligt, men naturligtvis inte snabbare än din ekonomi tål. Eftersom det finns lån av alla storlekar behöver du aldrig skuldsätta dig mer än nödvändigt. Behöver du inte mer än 2000 kr, till exempel, så kan du få ett lån på just den summan, om du väljer ett mikrolån på nätet. Du kan, med andra ord, skräddarsy ett lån som passar dig. Och du kan låna pengar direkt när du behöver dem.

Kostnaden för lånet

Att låna pengar vid behov är förstås en stor fördel, men tänk på att det kostar pengar att låna. Och kostnaden kan variera kraftigt mellan olika långivare, så det är alltid lönande att jämföra olika lån innan du bestämmer dig.  Om du väljer att låna pengar direkt online, har du faktiskt också möjlighet att få ett lån som inte kostar dig en krona extra. Flera av långivarna på nätet erbjuder nämligen första lånet gratis, helt utan ränta.

Det enda du betalar tillbaka är det belopp du lånat. Lån utan ränta ligger oftast på ett begränsat belopp, och räntefriheten gäller under förutsättning att du betalar tillbaka inom angiven tid. Men, om du bara behöver en mindre summa pengar, och kan betala tillbaka inom den angivna tiden, är detta naturligtvis ett alldeles fantastiskt erbjudande. Att få låna pengar direkt utan att betala en krona i ränta låter nästan för bra för att vara sant och sånt har vi ju fått lära oss att vara vaksamma inför. Men, i just det här fallet är det faktiskt sant.