Låna 5000 kronor

Att låna 5000 kr är något som kan vara lite besvärligt, inte för att det inte skulle finnas lånegivare som lånar ut just detta belopp, utan snarare för att det är väldigt många lånegivare som gör det. För att underlätta för dig, har vi i denna artikel samlat en lista på de bästa av alla lånegivare du kan vända dig till när du vill låna 5000 kr.

Bra lånegivare som du kan låna 5000 kr av

Vivus, som lånar ut 5000 kr under 30 dagar, men som dock tillåter att man förlänger återbetalningstiden mot en extra kostnad vid behov. Du måste vara minst 18 år gammal för att få lån av dem.

Ferratum, som har en lite längre återbetalningstid på sina lån på 5000 kr, nämligen 60 dagar. Du måste vara minst 19 år gammal för att få lån här.

Risicum, som lånar ut pengar till alla som fyllt 20 år, även de under 30 dagar, men även här kan du förlänga återbetalningstiden om det behövs.

Nanokredit, som också har 20 år som åldersgräns på sina låntagare, och som även de har 30 dagars återbetalningstid på lånen.

Folkia, som brukar vara ett av de mest prisvärda lånen när man ska ta mindre lån av det här slaget. De har en återbetalningstid på 30 dagar på lånen, och 18 år som åldersgräns på låntagarna.

OK Money, som också erbjuder relativt prisvärda smålån, under 30 dagar.

Easycredit, som är det bästa valet för alla som vill ha en riktigt lång återbetalningstid. De erbjuder nämligen en återbetalningstid på 90 dagar på sina lån.

Bra att veta innan du bestämmer dig för att låna 5000 kr

När du lånar 5000 kr är det i regel ett mikrolån eller smslån det rör sig om, eftersom det är svårt att ta så små lån på annat vis. Mikrolån har lite speciella regler och villkor, som du bör vara medveten om innan du tar ett sådant lån. För det första ska ett sådant lån alltid betalas tillbaka mycket snabbt, ofta ino 2-4 veckor, så du bör aldrig låna 5000 kr om du inte vet att du helt säkert vet att du kan betala tillbaka lånet snabbt. För det andra kan det bli väldigt dyrt om man inte betalar tillbaka lånet i tid, så kontrollera alltid noga när återbetalning egentligen ska ske.

Sist men inte minst är det viktigt att känna till att villkoren på olika mikrolån skiljer sig åt väldigt mycket, så oavsett vilket lån som intresserar dig när du ska låna 5000 kr, måste du alltid läsa igenom lånevillkoren mycket noga!